

Agenda

Lockyer Valley Community Consultative Committee

DATE / TIME

21 July 2020 6.00pm – 8.00pm

FACILITATOR

Simon Warner, Chair

LOCATION

Grantham Butter Factory 6 Victor Street, Grantham

MINUTE TAKER

Kylie Wendell

- **CCC MEMBERS**
- Mark Newton, Committee Member
- Neil Cook, Committee Member
- Maurice Hennessy, Committee Member
- Darryl Green, Committee Member
- ▶ Kym Flehr, Committee Member
- Margaret McCarthy, Committee Member
- Gavin Simpson, Committee Member

- Michael Keene, Committee Member
- Gary Stark, Committee Member
- Gordon Van der Est, Committee Member
- Kathy Brady, Committee Member
- Jason Chavasse, Committee Member
- Doug Lyons, Committee Member
- Melissa Porter, Committee Member

INLAND RAIL

- Sarah Delahunty, Manager Stakeholder Engmnt (PPP)
- Chris Matthews, Project Manager (H2C)
- ▶ Shane Harris, Environment Advisor (H2C)
- Corey Doran, Stakeholder Engagement Advisor (H2C)
- Kylie Wendell, Stakeholder Engagement Lead (H2C)
- Max Nichols, Project Manager (G2H)
- Michael Price, Environment Advisor (G2H)
- ▶ Giano Terzic, Stakeholder Engagement Lead (G2H)
- ▶ Belinda Scott-Toms, Stakeholder Engagement Advisor (G2H)
- Damien Morrissey, Cultural Heritage Manager (ARTC)

APOLOGIES

Agenda items

NO.	AGENDA	TOPIC LEADER	TIME
1	Welcome to all CCC members; Welcome to Country: 6.00pm	Chair / Margaret McCarthy	10 minutes
2	Conflicts of interest; actions from previous meeting: 6.10pm	All	10 minutes
3	Update from Office of the Coordinator General – EIS process & public consultation: 6.20pm	OCG representative/s	20 minutes
4	Questions for Office of the Coordinator General from the committee / observers: 6.40pm	All	20 minutes
5	Cultural Heritage update: 7.00pm	Inland Rail	10 minutes
6	Gowrie to Helidon update: 7.10pm	Inland Rail	15 minutes
7	Helidon to Calvert update: 7.25pm	Inland Rail	15 minutes
8	Passenger Rail: 7.40pm	Chair	10 minutes
9	General business: 7.50pm	All	10 minutes
10	Conclusion and confirmation of actions for next meeting: 8.00pm	Chair	



Actions (from meeting April 2020)

NO.	ACTIONS	TOPIC LEADER	STATUS
1	Chair to write a letter to the Office of the Coordinator-General – COVID's impact on effective community involvement during the EIS process	Chair	Completed
2	Chair to provide the committee with a schedule of proposed workshops for committee reference	Chair	Completed
3	Look into the provision of an online portal so that large documents not yet available to the public can be shared with Committee members	Inland Rail	Completed
4	Committee consider discussion and position on passenger rail	Committee	Completed
5	ARTC to provide copy of media statement (with regards to local spend) post-release – waiting for release by Deputy Prime Minister	Inland Rail	Ongoing

Preparation for meeting

PLEASE READ PLEASE BRING ATTACHMENTS

Presentation Nil 1 - Correspondence from Deputy Prime Minister to

Mayor LVRC

Next meeting

20 October 2020, 6.00pm, venue TBA