

Agenda Lockyer Valley Community Consultative Committee

DATE / TIME

20 October 2020 6.00pm – 8.00pm

FACILITATOR

Simon Warner, Chair

CCC MEMBERS

- Neil Cook, Committee Member
- Maurice Hennessy, Committee Member
- Darryl Green, Committee Member
- Kym Flehr, Committee Member
- Margaret McCarthy, Committee Member
- Michael Keene, Committee Member

INLAND RAIL

- Sarah Delahunty, Manager Stakeholder Engmnt (PPP)
- Chris Matthews, Project Manager (H2C)
- Shane Harris, Environment Advisor (H2C)
- Corey Doran, Stakeholder Engagement Advisor (H2C)
- Kylie Wendell, Stakeholder Engagement Lead (H2C)

LOCATION

Murphys Creek Community Hall Jessie Lane (off Dodts Road), Murphys Creek

MINUTE TAKER

Kylie Wendell

- Gary Stark, Committee Member
- Gordon Van der Est, Committee Member
- Kathy Brady, Committee Member
- > Jason Chavasse, Committee Member
- Doug Lyons, Committee Member
- Dan McNamara, Committee Member
- Max Nichols, Project Manager (G2H)
- Michael Price, Environment Advisor (G2H)
- Giano Terzic, Stakeholder Engagement Lead (G2H)
- Belinda Scott-Toms, Stakeholder Engagement Advisor (G2H)
- Damien Morrissey, Cultural Heritage Manager (ARTC)

APOLOGIES

Mark Newton, Committee Member

Gavin Simpson, Committee Member

Agenda items

_			
NO.	AGENDA	TOPIC LEADER	TIME
1	Welcome to all CCC members; Welcome to Country: 6.00pm	Chair / Margaret McCarthy	10 minutes
2	Conflicts of interest; actions from previous meeting: 6.10pm	All	10 minutes
3	Cultural Heritage update: 6.20pm	Inland Rail	10 minutes
4	Parkes to Narromine (P2N) lessons learnt: 6.30pm	Inland Rail	20 minutes
5	Gowrie to Helidon update: 6.50pm	Inland Rail	30 minutes
6	Helidon to Calvert update: 7.20pm	Inland Rail	30 minutes
7	General business: 7.50pm	All	10 minutes
8	Conclusion and confirmation of actions for next meeting: 8.00pm	Chair	



Actions (from meeting on 21 July 2020)

NO.	ACTIONS	TOPIC LEADER	STATUS
1	Obtain examples / factsheets as to how communities can make submissions on the EISs (in consultation with the Office of the Coordinator General)	OCG through the Chair	Completed
2	Alternative avenues on how to the committee can provide above information to the community	Committee members and ARTC	20 October meeting
3	Chair to write to Office of the Coordinator General to request a submission period of 8 weeks	Chair	Completed
4	ARTC to organise tunnel information session (in terms of EIS impacts to the community)	ARTC	ТВА
5	ARTC to confirm the basis of the estimated traffic on the G2H section as identified	ARTC	20 October meeting
6	Organise meeting for the committee following announcement of EIS public notification	ARTC	In due course
7	Provide committee contact details to Kym Flehr	ARTC	Completed
8	ARTC to provide a copy of the media statement with regards to local spend, once released	ARTC	In due course

Preparation for meeting

PLEASE READ

PLEASE BRING

ATTACHMENTS

Next meeting

TBA